zurück

Pirelli Berlino

Kunde: Studienarbeit / Zusammenarbeit mit Tom Hemmerich

The master plan for the former cable factory Berlin Spandau, proceeds from a preservation of the existing structures. The constructed space, as the main quality of the premises, is defined and encouraged by a new development.

Along a planar translucent veiling opens the front at important points into the area. New designed structures at the water side, which are derived from the topografie of the existing structures, form the counterpoint to the depth expansion, and encourage the spatial impression.

The intended use of the area as a tradeshow and exhibition area is to be regarded as temporary. By the variabel structure "RED CARPET", is put the foundation-stone for a flexibele future use of the area.

  • Architecture